logo Entrenant Futbol
Tips & Tricks

Obtenir informació útil: X (abans Twitter)

Com a introducció. Twitter és una xarxa social creada el 2006 que ofereix un servei de microbloc. Permet als usuaris postejar tweets o piulades amb text principalment, i poden incloure imatges, links... També es poden fer altres coses com incloure enquestes, fer espais (més recent)... Els usuaris també poden seguir d'altres, per llegir les seves piulades, i interactuar si es vol. Per exemple, seguir un mitjà d'informació per estar informat de l'actualitat o seguir el servei d'emergències per veure avisos. Seguir usuaris, per tant, és la part del Twitter més interessant per als entrenadors de futbol a fi d'obtenir informació útil.
Com hi ha milions d'usuaris al món d'aquesta xarxa social i moltíssims d'ells tenen a veure amb l'esport, el seu entrenament, i específicament amb el futbol, el fet de seguir-ne tants pot ser complicat (Twitter d'inici posa límits per seguir molts usuaris de cop). Hi ha una manera més fàcil d'accedir a les informacions de molts usuaris sense necessitat de seguir-los. I és aquesta

fer llistes

Les llistes son una opció de Twitter que permet incloure usuaris que ens interessa llegir en un sol lloc, sense necessitat de seguir-los. També ens permet organitzar aquests usuaris per temes. Per exemple, podem fer una llista anomenada 'entrenadors de porters' on inclourem usuaris que entrenen a porters i comparteixen idees, tasques, etc relacionades amb el porter i el seu entrenament específic. També es poden seguir llistes d'altres usuaris. Una llista de preparadors físics feta per un usuari la podem seguir si ens interessa, per exemple.

Usuaris d'interès

A continuació us presento uns comptes que us recomano seguir, o bé incloure en una llista.

@SundatShare10 Aquest és un compte que s'autodescriu com la casa del #SundayShare i que està creat per ajudar els entrenadors a compartir idees. La particularitat és que funciona plenament cada diumenge. El compte s'encarrega de repiular els tweets d'altres usuaris que contenen entrenaments, tasques, etc amb el hashtag #SundayShare. Podeu trobar-hi continguts molt bons de moltes fonts.

@Drills4Football Compte d'un espai web del mateix nom que comparteix exercicis amb molt bones descripcions, gràfics i videos.

@SoccerToolbx Aquest compte ofereix continguts d'entrenament a través de videos i ofereix alguna publicació en format pdf de manera gratuïta.

@InnerdriveSport Continguts de psicologia de l'esport compartits amb infografies i videos, compte molt interessant.

@mastermindsite Comparteix bons continguts tàctics i anàlisis des del seu web.

@theory_football i @TheCoachesZone Aquests comptes comparteixen exercicis i jocs de futbol, amb descripcions i animacions.

@mfbnvideos Especialitzat en anàlisi tàctica i entrenament per desenvolupar la intel·ligència futbolística.

@TheTacticalView Continguts d'entrenament a través de videos i també ofereix alguna publicació en format pdf de manera gratuïta.

@205_Sports Bon espai amb jocs de futbol, excels i sessions senceres.

@Juegos_EF Jocs adreçats principalment a professors d'educació física, però els continguts relacionats amb capacitats coordinatives i els jocs d'animació son molt aprofitables.

Hi ha molts més comptes interessants com aquests i us animo des d'aquí a descobrir-los. Fer un bon ús d'aquesta xarxa social és de gran ajuda per aconseguir recursos i bona informació.

Andreu Vigo, 2023